Warm in het zadel

None
Foto Courtesy Gagosian Gallery

Het is rustig op de weg, het licht is prachtig, het landschap leeg, het geluid gedempt. De voeten tintelen, de neus loopt, maar de overwinning voelt groot. Pedaleren in de winter vergt meer energie dan zomers.

Gerief is ver te zoeken met kou, regen of sneeuw, maar met de juiste kleding aan is fietsen – zelfs onder de meest barre omstandigheden – nog altijd genieten. Het Britse Rapha, sponsor van Team Sky, combineert functionaliteit en design. Sinds de oprichting in 2004 werkten ze onder meer samen met ontwerpers Paul Smith en Christopher Reaburn.

De Deep Winter collectie houdt je ook in hartje winter comfortabel in het zadel. Van merino wollen onderkleding, handschoenen en mutsen, tot jassen, (fiets)broeken en regenkleding voor serieuze ritten. De Hardshell Jacket is niet alleen ademend, wind- en waterdicht, maar ook stijlvol. De reflecterende details zorgen dat je op de donkerste dagen goed zichtbaar bent (290 euro, rapha.cc).

Femke Hoogland