Sportschool

Elke vrijdag sleep ik mij naar de sportschool met de doelstellingen een beetje ‘in shape’ te blijven en me lichamelijk eens even goed onder handen te nemen. Vanwege mijn bourgondische leefwijze – ik hou van een dagelijks glaasje, liefst met iets erbij – moet ik eens per week naar die fitnesstent om de nodige kilocalorieën kwijt te raken.

Zo ook laatst op een vrijdagochtend. Ik stapte op de fiets om een tijdlang ‘krachtig’ te gaan stampen om de nodige vetrandjes te elimineren, mijn doorzettingsvermogen een boost te geven en mijn hartslag eens goed op te voeren. Vrijwel tegelijkertijd hees zich naast mij een dame op de fiets om eveneens het wat strak zittende fitnesstenue meer ruimte te gunnen. Haar motivatiegrens lag wat lager dan de mijne had ik de indruk, maar ja, dat was een gevoel...

Na tien minuten raggen, dampen, stampen en doorzetten als beklom ik de Mont Ventoux, stapte ik vrijwel tegelijkertijd met haar af. „Zo”, zei ze „dat was weer een plakje koek.”

Arnold ter Schegget

    • Arnold ter Schegget