Sliptong bakken, zo dus.

Over het vak van kok zeggen de Fransen c’est une profession à voler, een vak dat je kunt stelen. Door er naast te staan. Die stelling gaat natuurlijk niet helemaal op, maar je bent al een eind op weg als je er met je neus bovenop kunt staan wanneer een professional aan de gang is.


Over het vak van kok zeggen de Fransen c’est une profession à voler, een vak dat je kunt stelen. Door er naast te staan. Die stelling gaat natuurlijk niet helemaal op, maar je bent al een eind op weg als je er met je neus bovenop kunt staan wanneer een professional aan de gang is.
Ralph Woerde is patron cuisinier van de restaurants De Oesterbar en Oud Zuid in Amsterdam. Hij heeft al duizenden sliptongetjes gebakken, maar in deze video doet hij het nog even voor publiek zodat wij allen de kunst kunnen stelen. Dat komt goed uit, want we zitten midden in het seizoen voor sliptong.

    • Ronald Hoeben