Slaapconsulent

Hotel The Benjamin in New York was ooit zo zelfverzekerd dat het een slaapgarantie gaf: wie er slecht sliep, kreeg een gratis nacht aangeboden. Dat doen ze nu niet meer (zeker te veel misbruik van gemaakt), maar ze hebben wel een Official Sleep Consultant in dienst, ene Rebecca Robbins (schrijfster van het zelfhulpboek Sleep for Succes), die een 24-uur paraat staand Sleep Team aanvoert. Zij adviseren bij het te kiezen kussen (bijvoorbeeld Cloud 10, gevuld met luchtbellen, of een met verwarmd water erin), de beste inslaapsnacks, ze geven slaapmassages en wie overdag een hazenslaapje doet, hoeft maar de 0 te bellen en de kamer wordt onmiddellijk slaapklaar gemaakt. Voor 25 dollar extra kun je een heel slaapprogramma bijkopen, met daarin o.a. een satijnen slaapmasker gevuld met lavendelzaadjes en een glaasje warme anijsmelk met een koekje. Het enige wat ze niet doen, is een slaapliedje zingen.

(Daarvoor moet u bij het Sofitel in Berlijn zijn: trek aan het koordje naast het bed en Marlene Dietrich zingt je in slaap.)

thebenjamin.com