Profiteren via een omweg

None

„De veranderingen zijn zonder meer een impuls voor de wereldeconomie. Meest in het oog springend was het gedeeltelijk afschaffen van de éénkindpolitiek. Belangrijker voor de wereldeconomie is dat de groei van de steden een impuls krijgt door afschaffing van de mindere rechten van de Chinezen die naar de steden trekken. Stedengroei zorgt voor vraag naar grondstoffen. Daarbij komt dat buitenlandse partijen mogen investeren in sectoren als energie, transport en telecommunicatie. Ook de hardere aanpak van corruptie is een poging meer buitenlandse investeerders te trekken. Chinese beurzen reageerden positief. Maar ik denk dat beleggers daar niet in moeten investeren. Een betere manier om te profiteren van de groei van de Chinese economie is via Korea of bijvoorbeeld Unilever. De oude wens van dit bedrijf om aan elke Chinees een pakje boter te kunnen verkopen is nog actueel.”

Heeft u ook een vraag? Mail naar beleggen@nrc.nl