Overinvesteringen riskant

None

„Hervormingen geven een positief economisch resultaat op lange termijn, maar op korte termijn zijn de resultaten vaak negatief. China investeert ongeveer 50 procent van het bruto binnenlands product. Dat is te veel. Als China de overinvesteringen terugbrengt, daalt de economische groei zeker. Dat heeft een negatief effect op de wereldhandel. Landen als Australië, Canada en Brazilië zullen minder grondstoffen de oceaan oversturen. Ik geloof niet in alles hervormen, behalve de overinvesteringen. Die hebben geleid tot eerdere crises. Zaken als het aanpassen van de éénkindpolitiek komen simpelweg te laat. Het aantal deelnemers op de Chinese arbeidsmarkt is namelijk al over het hoogtepunt heen. Bovendien is er nog altijd het fenomeen dat plannen niet volledig tot uitvoering komen. Hervormingen zullen op korte termijn eerder zorgen voor een daling van de groei van de wereldhandel dan van stijging.”