Net gemist 14/12

Deze week onder meer: undercover in de vleesindustrie, het vernieuwde Mauritshuis en ‘crazy ants’ in Amerika. Wat FC Den Bosch en de oliesjeik Tijd 5 minuten Pownews haalde deze week een mooie stunt uit met voetbalclub FC Den Bosch. Verkleed als nepsjeik deed het programma met verborgen camera alsof het de club wilde overnemen. De

Deze week onder meer: undercover in de vleesindustrie, het vernieuwde Mauritshuis en ‘crazy ants’ in Amerika.

Wat FC Den Bosch en de oliesjeik
Tijd 5 minuten

Pownews haalde deze week een mooie stunt uit met voetbalclub FC Den Bosch. Verkleed als nepsjeik deed het programma met verborgen camera alsof het de club wilde overnemen. De leiding ging akkoord met enkele opvallende eisen. Zo moest de club garanderen dat er geen homo’s op het veld zouden staan. Directeur Fred van der Hoorn zei na de uitzending dat de club alles doorhad.

Wat In the Belly of the Beast
Tijd 30 minuten

Tijdschrift Rolling Stone  beschrijft de ervaringen van een aantal dierenactivisten, die undercover gingen werken in de vleesindustrie. Het resultaat is een bloederig vormgegeven artikel vol gruwelijke filmpjes van mishandelde dieren dat leest als een horrorverhaal. Garantie: na het lezen van dit stuk loop je het vleesschap een tijdje voorbij.

Wat Het vernieuwde Mauritshuis
Tijd 8 minuten

Het Mauritshuis in Den Haag gaat op 27 juni 2014 na een ingrijpende verbouwing weer open. Nieuwsuur kon alvast kijken hoe het er straks ongeveer uit gaat zien.

Wat There’s a Reason They Call Them ‘Crazy Ants’
Tijd 22 minuten

The New York Times brengt het fascinerende verhaal over de crazy Rasberry ant - een invasieve soort mier die sinds 2002 hele huizen in Texas overneemt. De ‘gekke mier’ dankt zijn naam aan de willekeurige, niet-lineaire bewegingen die het maakt. Bewoners worden gek. Of wennen er aan dat er continu mieren op hun lichaam zitten. Waar komt de mier vandaan? En wat valt er tegen te doen?

Wat De Nieuwe Wildernis: Nieuw leven
Tijd 50 minuten
De Nieuwe Wildernis, over de Oostvaardersplassen, is een van de best bezochte films van het jaar. Het team achter de documentaire maakte twee jaar lang opnames in het natuurgebied. Vier seizoenen lang werd het dierenleven, dag en nacht gevolgd. In een driedelige televisieserie wordt nu beeldmateriaal getoond dat niet in de film paste.

    • Stijn Bronzwaer