Moet ik mijn oldtimer soms ombouwen tot vervuiler?

None

Op 17 december wordt de belasting op oldtimers in de Eerste Kamer besproken.

Ik ben een liefhebber van oldtimers en heb er een als tweede auto. Een oldtimer-auto is economisch gezien altijd een sloopauto en het loont eigenlijk niet om er geld in te steken. Daarbij, LPG is een afvalproduct dat bij veel raffinaderijen nog gewoon wordt afgefakkeld.

Ik rij dus in afval op afval. Veel duurzamer wordt het niet!

Dat gas een schone brandstof is, even schoon als benzine, en dat een oldtimer zonder katalysator op gas veel schoner is dan op benzine, en zelfs even schoon als een auto met een ongeregelde katalysator, is al jarenlang bekend.

Waarom moet ik net zo gestraft worden als degenen in vervuilende importdiesels, die overigens al weer minder op straat gezien worden? Ik mag straks van het kabinet 103 euro per maand gaan betalen aan motorrijtuigenbelasting voor een auto die officieel belastingvrij is sinds een jaar of vier.

LPG oldtimers moeten net zoals benzineauto’s van de oldtimer-regeling gebruik kunnen maken, en voor maximaal 120 euro per jaar belast worden als zij in de wintermaanden niet op de openbare weg komen. Of moet ik het milieu belasten door het schonere LPG uit te bouwen?

Olaf van der Linden

    • Olaf van der Linden