Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Herman & Blaauw

Hoe meer Michelinsterren een kok heeft, hoe groter en ingewikkelder zijn kookboek. Zo is Sergiology – de laatste uitgave van Sergio Herman – een multimediaal object. Ron Blaauw vereenvoudigde zijn kaart, kreeg een ster minder en maakte een boek dat je geen kookboek kunt noemen. Het is een gids van Amsterdam, waarvoor het predicaat culinair te plechtig is. In Mijn Amsterdam beleidt Blaauw zijn liefde voor de hoofdstad en alle adressen waar hij eet, drinkt en boodschappen haalt. 24,95 euro. Uitgeverij Bertram & De Leeuw.