Dit is een artikel uit het NRC-archief

Media

‘Gay Krant gaat volgend jaar niet zelfstandig verder, wordt bijlage’

Een oude editie van de Gay Krant met Jamai op de cover.
Een oude editie van de Gay Krant met Jamai op de cover. Foto ANP/ Juan Vrijdag

De Gay Krant zal volgend jaar niet langer verschijnen als zelfstandig tijdschrift. Het blad wordt een bijlage van het tijdschrift Winq, meldt homojongerenblad Expreszo vandaag op zijn website.

In maart van dit jaar werd het bekende homoblad van voormalig hoofdredacteur Henk Krol failliet verklaard, vanwege sterk teruggelopen advertentie- en abonneecijfers. Het blad maakte een doorstart als maandelijks opinieblad onder internetbedrijf Gay Group, dat onder andere homowebsite Gay.nl exploiteert, televisiezender OUT-TV en uitgeverij Winq Media. In juli verscheen het eerste nummer. Nu is dus besloten dat de GayKrant fuseert met Winq.

De Gay Krant, in 1979 opgericht, had als doel de emancipatie van de homogemeenschap in Nederland te bevorderen. Het werd 34 jaargangen uitgegeven. Oprichter Krol deed het tijdschrift begin dit jaar van de hand vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Hij was toen nog fractievoorzitter van ouderenpartij 50Plus.