Frozen

Een selectie uit het cultuuraanbod

Frozen heeft alles in huis om uit te groeien tot een echte Disneyklassieker. Een film vol puur plezier, maar met een opmerkelijk donker randje, zeker voor Disney. Frozen bevat alles wat de kijker van een Disneyfilm verwacht, maar net even anders: prinsessen, een duister kasteel en allerlei andere traditionele sprookjeselementen. Maar belangrijker nog zijn juist de vernieuwende aspecten van de film: voortreffelijk gebruik van de digitale animatie en 3D om maximaal te kunnen verzinken in het verhaal. Frozen is geen lopendebandwerk en oogt niet als al de 53ste animatiefilm van Disney sinds Sneeuwwitje en de zeven dwergen (1937). Frozen is zo fris dat het wel de debuutfilm van de studio lijkt.

Frozen. Regie: Chris Buck, Jennifer Lee. In: 196 bioscopen.