Aandeelhouder Ziggo casht...

De beursgong heeft geslagen voor Ziggo. Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, gaat voor de tweede keer een bod doen op het kabelbedrijf. De vrijage tussen deze twee kabelaars gaat al terug tot voor de beursgang van Ziggo, in maart 2012. Ziggo en UPC zijn twee regionale monopolies met hetzelfde verdienmodel en nauwelijks overlap: ideale fusiepartners dus.

Sinds het voorjaar van 2012 is de prijs van Ziggo wel dramatisch gestegen: het bedrijf ging naar de beurs voor 18,50 en vrijdag werd het Damrak ruim 32 euro betaald voor een aandeel Ziggo. Dat is een stijging van ruim 70 procent. De aandeelhouder is dan ook de winnaar van deze hernieuwde liefdesverklaring. Door deze sterke koersstijging nadert de beurswaarde de 6,5 miljard euro. Ter vergelijking: KPN is op de beurs 9,7 miljard euro waard. Dat is aanzienlijk meer maar op een aantal andere punten heeft Ziggo KPN ver achter zich gelaten. De verwachte winst per aandeel voor 2013 bijvoorbeeld, ligt bij KPN op 15 cent per aandeel. Voor Ziggo ligt dat op 1,66 per aandeel. Een aandeelhouder was in 2014 bij Ziggo duidelijk beter af.