‘A cactus from Jamaica’ (?): het popjaar in verkeerd verstane songteksten

Mondegreens heten ze officieel, in de volksmond tegenwoordig ‘mama appelsapjes’: de welbekende verkeerd verstane liedjestekst. In enkele van de grootste pophits van dit jaar zaten er ook weer een paar goede. Daft Punk zingt opeens over het beroven van Mexicanen, Robin Thicke over een cactus uit Jamaica.

Still via YouTube

Mondegreens heten ze officieel, in de Nederlandse volksmond zijn het ‘mama appelsapjes‘. Liedteksten die verkeerd worden verstaan. Vervolgens kun je ze dan ook niet echt meer níet horen. Zijn er nog mensen die in Chumbawamba’s hit ‘Tubthumping’ (die van ‘I get knocked down…’) iets anders horen dan ‘jullie hebben nog niet betaald’? Goed. Het popjaar 2013 leverde ook een paar pareltjes op, op een rijtje gezet door de YouTubers van Pleated Jeans.

Miley Cyrus’ wrecking ball wordt opeens een rainbow, Justin Timberlake zingt opeens niet meer ‘once I figured it out’ maar, ahem, ‘fingered an owl’ en Robin Thicke zingt over een cactus uit Jamaica. Sommige zijn beter geslaagd dan andere, maar er zitten een paar leuke vondsten tussen.

    • Frank Huiskamp