Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Zachter en natter

Na het rustige hogedrukweer van de laatste dagen krijgen oceaanstoringen wat meer grip op het weer de komende dagen.

Vrijdagavond neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de loop van de nacht gaat het af en toe regenen. Voor de bewolking uit daalt het kwik in het oosten nog even tot dicht bij het vriespunt.

Zaterdagochtend trekt de regen via Duitsland het land uit en overdag breekt de zon af en toe door. Met 6 à 7 graden in het oosten tot 10 graden in het westen van het land is het een stuk zachter dan de vorige dagen.

Zondag is het overwegend grijs en valt er in het noordwesten wat regen. De zuidwester trekt aan tot kracht 6 aan zee bij verder een graad of 8. Maandag en dinsdag is er weinig plaats voor zon en valt er af en toe regen.