Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Uilenballen uitpluizen (8+)

Komende woensdag organiseert Landschap Noord-Holland een leuke én leerzame activiteit voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In het vlakbij gelegen Landsmeer kunnen jonge speurneuzen in de wereld van de uil duiken. De boswachter heeft uilenballen verzameld bij de nestkast van een kerkuil; de kids mogen die uitpluizen. Omdat uilen botjes en haren niet kunnen verteren braken ze die weer uit. Vooral de schedeltjes die erin zitten zijn handig om erachter te komen wat de uil allemaal gegeten heeft. Meestal zijn dat muizen, soms ook een vogeltje. Woensdag 18 december, 14.00-16.00 uur, bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, Landsmeer. Aanmelden: www.gaatumee.nl