Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

Camera’s tegen scooters in onderdoorgang

Foto ANP

In de onderdoorgang van het Rijksmuseum komt als pilot een camerasysteem waarmee de gemeente het brom- en snorfietsverbod gaat proberen te handhaven. Dat schrijft wethouder Wiebes van Verkeer (VVD) in een brief aan de raad. De eenmalige kosten van het systeem bedragen 229.000 euro. Daar komt naar schatting 150.000 euro aan exploitatiekosten bij in 2014. De kosten zijn zo hoog omdat het gaat om ontwikkelingskosten voor een „innovatief, nieuw” systeem, aldus Wiebes’ woordvoerder. Op basis van de pilot gaat de gemeente bekijken of en hoe camerahandhaving verder kan worden ingezet.