Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Nieuws

Kromowidjojo wint Europees goud op 100 meter vrij

Ranomi Kromowidjojo na afloop van de finale van de 100 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen. De olympisch kampioene won de finale in een tijd van 51,78.
Ranomi Kromowidjojo na afloop van de finale van de 100 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen. De olympisch kampioene won de finale in een tijd van 51,78. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Ranomi Kromowidjojo heeft vandaag goud gewonnen op het EK kortebaanzwemmen. In het Deense Herning tikte ze op de 100 meter vrije slag aan na 51,78 seconden. Daarmee bleef ze Sarah Sjöström uit Zweden en Aljaksandra Herasimenja uit Wit-Rusland voor. Femke Heemskerk viel in de finale tegen, schrijft persbureau Novum. Zij werd in 52,77 achtste. Kromowidjojo en Heemskerk plaatsten zich gisteren respectievelijk als derde en zesde voor de finale.

Sharon van Rouwendaal won een bronzen plak op de 800 meter vrije slag. Ze tikte achter Mireia Garcia Belmonte en Lotte Friis aan in 8.14,24 minuten. Daarmee was ze 2,1 seconden sneller dan haar eigen Nederlandse record.

Update 18.45 uur: Ook Inge Dekker veroverde brons op het EK, bij de 50 meter vlinderslag. Ze tikte aan in 25,29 seconden en hoefde alleen Sarah Sjöström (24,90) en Jeanette Ottesen (25,03) voor zich te dulden.

Dekker zorgde voor de vierde Nederlandse medaille. Moniek Nijhuis won gisteren al brons op de 50 meter schoolslag met een tijd van 29,79 seconden.