Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Kijken: de controversiële ‘over the top comedy’ van KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding besloot vandaag de campagne ‘Aandacht AUB’ stop te zetten na de ophef die op Twitter ontstond over de ‘over the top psychosociaal gestoorde comedy’ die was verschenen. De video’s werden verwijderd van YouTube, maar zijn nu toch over internet verspreid. Bekijk hier waar alle ophef om ontstond.

KWF Kankerbestrijding besloot vandaag de campagne ‘Aandacht AUB’ stop te zetten na de ophef die op Twitter ontstond over de ‘over the top psychosociaal gestoorde comedy’ die was verschenen. De video’s werden verwijderd van YouTube, maar zijn nu toch over internet verspreid.

Met de campagne wilde KWF in acht afleveringen extra aandacht vestigen op de vaak botte behandeling van kankerpatiënten. Over the top sketches moesten laten zien hoe je vooral niet moet omgaan met de patiënten, maar daar was niet iedereen over te spreken. ‘Misser’, ‘onthutsend’, ‘smakeloos’ en ‘beledigend’, vonden velen. KWF heeft volgens de Volkskrant 450.000 euro aan de campagne besteed.

Bekijk hier waar alle ophef om ontstond: