Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

12 Years a Slave een grote favoriet

Slavernijdrama 12 Years a Slave van Steve McQueen en het misdaaddrama American Hustle van David O. Russell zijn de grote favorieten bij de Golden Globes – een graadmeter voor de Oscars. Beide films werden zeven keer genomineerd. Naast 12 Years a Slave maken Gravity, Rush, Captain Phillips en Philomena kans op beste dramafilm. In de categorie komedie zijn American Hustle, Nebraska, The Wolf of Wall Street, Her en Inside Llewyn Davis genomineerd. De uitreiking is op 12 januari. (Novum)