Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

For the love of chocolate

Fotojournalist Kadir van Lohuizen en Solidaridad werkten samen aan de tentoonstelling For the love of chocolate, waarmee zij aandacht vragen voor de verduurzaming van de cacaoteelt. Als er niets gebeurt stoppen de boeren met deze teelt en raakt de chocola op. Van Lohuizen reisde af naar Ivoorkust , maakte portretten van mensen die werken in de cacao- en chocoladeproductie en legde de weg van een cacaoboon vast, via de grootste cacaohaven (Amsterdam), naar een van de grootste chocoladefabrieken ter wereld (Mars in Veghel) tot aan de consument in de supermarkt. T/m 16 februari, Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1. www.hetscheepvaartmuseum.nl