Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Animatie

Tekenfilm over Anne Frank

De Israëlische filmmaker Ari Folman gaat een animatiefilm maken over het leven van Anne Frank. Dat meldde entertainmentsite Hollywood Reporter gisteren. Folman is maker van het veelgeprezen Waltz with Bashir over de Israëlische invasie in Libanon in 1982 en recent van de Hollywoodsatire The Congress. Folman krijgt volledig toegang tot de archieven van het Anne Frank Fonds Basel, dat werd opgericht door Annes vader Otto Frank, alsook van alle andere vestigingen van het Fonds. (NRC)