Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Drie absurde familiedrama’s

Vanaf volgende week donderdag vier avonden op rij De Welkom-Trilogie. „Een drieluik van muzikale plattelandsvertellingen met een grimmlach”, aldus Bellevue. Drie absurde maar waargebeurde Friese familiedrama’s die de landelijke pers haalden staan centraal, gespeeld door muziektheatercollectief Nieuw Niks. Over drie zussen die hun broer jarenlang dood op hun kamer lieten liggen. Een tandartsassistente die tot vier keer toe ongezien zwanger was en haar baby’s in koffers verstopte. En een 62-jarige vrouw uit Harlingen die erin slaagde zwanger te worden. Donderdag 19 t/m zondag 22 december, 20.30 uur, Bellevue, Leidsekade 90. www.theaterbellevue.nl