Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Cees van der Laan nieuwe hoofdredacteur van Trouw

Cees van der Laan, de nieuwe hoofdredacteur van dagblad Trouw.
Cees van der Laan, de nieuwe hoofdredacteur van dagblad Trouw. Foto Trouw / Patrick Post

Cees van der Laan is de nieuwe hoofdredacteur van Trouw. Dat meldt het dagblad vanmiddag.

Twitter avatar Trouw_Online Trouw En het is… Cees van der Laan, onze nieuwe hoofdredacteur. Van harte welkom, Cees. http://t.co/EAMxXzbWFS

Van der Laan (52) begon eind 1999 op de parlementaire redactie van de krant, in Den Haag. Later was hij drie jaar lang chef op die redactie. Vorig jaar werd hij chef verslaggeverij in Amsterdam. Hij verklaart op de website van de krant zich vooral te gaan richten op het toekomstbestendig maken van Trouw:

“De krant staat er goed voor. Ik wil dat mijn kinderen en kleinkinderen Trouw ook nog kunnen lezen. Daarvoor moeten we digitale stappen gaan zetten.”

Trouw schrijft over de nieuwe hoofdredacteur:

Van der Laan begon zijn journalistieke carrière bij de Nieuwe Weesper. Later maakte hij de overstap naar het Noord-Hollands Dagblad en de Geassocieerde Pers Diensten, waar hij onder meer als oorlogsverslaggever naar verschillende conflictgebieden vertrok.

De redactie heeft volgens Trouw ingestemd met zijn benoeming, nadat hij door een commissie, de Persgroep en de redactie was voorgedragen.

Schoonen: plaats voor de volgende generatie

Afgelopen september maakte Willem Schoonen (55) bekend zijn functie als hoofdredacteur neer te leggen. Hij was ruim zes jaar hoofdredacteur bij Trouw. Hij vond het naar eigen zeggen tijd om plaats te maken voor een opvolger. Ook hij gaf destijds al aan plaats te willen maken voor een nieuwe digitale generatie:

“Trouw staat nu voor de uitdaging ook op de digitale kanalen en fora zijn plek te veroveren, onder leiding van een nieuwe hoofdredacteur van de volgende generatie.”