Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Waakhond gaat misleidende reisbureaus harder aanpakken

Foto ANP/Koen van Weel

Reisorganisaties die de consument misleiden door niet vooraf alle kosten van een reis te vermelden worden vanaf morgen harder aangepakt. Deze gaan direct het straftraject in en kunnen boetes tot 450 duizend euro per overtreding krijgen, aldus de Autoriteit Consument en Markt vanochtend in De Telegraaf.

De instantie wacht geen meldingen af en gaat zelf controleren of alle kosten bij het boeken van een reis via internet direct duidelijk zichtbaar zijn. Reisorganisaties zijn al langer verplicht om onvermijdbare toeslagen en bijkomende kosten in de basisprijs op te nemen, maar een kwart doet dat volgens de toezichthouder nog altijd niet.

Het gaat om ticketverkopers, sites waar reizen worden geboekt, vakantieparken, online reisbureaus en touroperators. De waakhond wil volgens de krant niet zeggen om welke reisorganisaties het gaat. (Novum)