Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Vluchtelingen

Syrische rebellen verruilen wapens heel eventjes voor sneeuwballen

De burgeroorlog in Syrië gaat zijn derde winter in. De afgelopen dagen trok de eerste zware storm over de regio met sneeuw en ijzige regens. Gevreesd wordt dat de toch al erbarmelijke situatie van de vluchtelingen binnen en buiten Syrië verder verslechtert. Tegelijk zorgt de sneeuw ook voor wat afleiding. Rebellen leggen de wapens neer voor een sneeuwballengevecht, en ook vluchtelingen spelen in de sneeuw.
De Khalid bin al Walid Moskee in Homs is bedekt met sneeuw.
Reuters / Yazan Homsy
Syrische vluchtelingen in de Bekavallei spelen in de sneeuw. Hoewel ze nu nog lol hebben, wordt gevreesd voor de situatie in vluchtelingenkampen, waar miljoenen ontheemde Syriërs moeten zien te overleven. De afgelopen dagen raasde de winterstorm Alexa over Syrië en Libanon.
Reuters / Mohamed Azakir
Een man loopt langs verwoeste gebouwen in Homs.
Reuters / Yazan Homsy
Strijders van het Vrije Syrische Leger houden een sneeuwballengevecht in Khan Tuman, Aleppo.
Reuters / Ammar Abdullah
Reuters / Ammar Abdullah
Een strijder van het Vrije Syrische Leger achtervolgt een ander in een poging hem te bekogelen.
Reuters /Ammar Abdullah
Weer of geen weer, de gevechten gaan gewoon door. Hier nemen twee rebellen zonder handschoenen strijders van het Syrische leger onder vuur in Aleppo.
AFP / Medo Halab
Een strijder van het Vrije Syrische Leger gooit raak.
Reuters / Ammar Abdullah
Golfstaten willen dat alle buitenlandse strijdkrachten zich terugtrekken uit Syrië. In het land worden ook regionale spanningen uitgevochten. Shi’itische milities uit Irak en Libanon die voor president Assad vechten worden ondersteund door Iran, terwijl weer andere landen de soennitische rebellen steunen.
AFP / Medo HalabMEDO HALAB
De sneeuw is natuurlijk niet alleen leuk. Deze vluchtelingen haasten zich naar binnen. In dit vluchtelingenkamp in de Bekavallei wonen zo'n 1.000 ontheemde Syriërs in primitieve tenten.
Reuters / Mohamed Azakir
Homs.
Reuters / Yazan Homsy
Een strijder in Aleppo.
AFP / Medo Halab
Kinderen in het vluchtelingenkamp bij Zahle, in de Bekavallei.
Reuters / Mohamed Azakir