Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Televisie

‘Afbreken Jeugdjournaal was fout’

Het was fout om een uitzending van het Surinaamse Jeugdjournaal over de Decembermoorden halverwege stop te zetten. Dat heeft Shirley Lackin, directeur van de Surinaamse staatstelevisie STVS, toegegeven. Dinsdag werd het item alsnog normaal uitgezonden. Aan de nieuwssite Starnieuws vertelt de hoofdredacteur van het Jeugdjournaal, Hennah Draaibaar, dat ze het ‘groot’ vindt van de STVS om toe te geven dat er niets mis is met het programma en dat het niet afgebroken had mogen worden.