Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Moeder Vaatstra eist dwangsom

Het verboden dagboek van de moeder van Marianne Vaatstra moet nog verschijnen, maar nu al eist Maaike Terpstra, de moeder van Marianne Vaatstra, via de Haarlemse rechtbank een dwangsom van 25.000 euro voor iedere keer dat publicist Wim Dankbaar en uitgever Hans Mauritz uit haar dagboek publiceren. Ook wil ze 50.000 euro smartegeld voor het leed dat haar is aangedaan. Dankbaar zou de dagboeken onrechtmatig in handen hebben gekregen. Uitspraak op 18 december. (NRC)