Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wonen

Sotheby’s aangeklaagd

Schoonmaakbedrijf S.C. Johnson heeft een rechtszaak aangespannen tegen Sotheby’s om te voorkomen dat het veilinghuis volgende week een bureau en stoel van Frank Lloyd Wright in New York veilt. Volgens S.C. Johnson zijn de meubels gestolen uit zijn kantoor, waarvan het interieur en exterieur door de beroemde architect is ontworpen. Sotheby’s zegt dat een tandarts ze in de jaren vijftig heeft gekocht. Sotheby’s raakte eerder dit jaar in opspraak, nadat het een werk van Jan Schoonhoven had geveild dat gestolen was uit Museum van Bommel van Dam. (NRC)