Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wonen

Rotterdamse appartementen ontruimd om koolmonoxide

Negen flatwoningen en een ondergelegen café in Rotterdam zijn vannacht ontruimd vanwege een koolmonoxidelek. De 31 bewoners van de woningen aan de Martinus Steijnstraat werden met lichte klachten naar een ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek. Vijf van hen werden opgenomen, meldt de politie.

Een cv-ketel in het café bleek koolmonoxide te lekken. Uit metingen concludeerde de brandweer dat de gassen de portieken in waren getrokken. De brandweer besloot daarom de woningen te ontruimen.

Rond 03.15 uur werden de woningen vrijgegeven en konden de bewoners die niet meer in het ziekenhuis lagen terug naar hun huizen. (Novum)