Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Risicofactoren

Een instructieavond voor verkeersregelaars. Na een inleiding door instructeur Cees komen we bij het onderdeel ‘Verkeerregelen in de praktijk’. „Er zijn verschillende risicofactoren”, legt Cees uit. „Voertuigen, personen, omgeving.” We staan stil bij het risico van de mens. Op het scherm verschijnt een foto van een vrouw, die versuft over het stuur van een auto

Een instructieavond voor verkeersregelaars. Na een inleiding door instructeur Cees komen we bij het onderdeel ‘Verkeerregelen in de praktijk’.

„Er zijn verschillende risicofactoren”, legt Cees uit. „Voertuigen, personen, omgeving.”

We staan stil bij het risico van de mens. Op het scherm verschijnt een foto van een vrouw, die versuft over het stuur van een auto hangt en in haar rechterhand een blikje bier vasthoudt.

„Wat is er met deze dame aan de hand?”, vraagt Cees.

„Liefdesverdriet”, antwoordt een aspirant-verkeersregelaar.

Eus Roovers