Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Chailly muzikaal leider van Scala

Riccardo Chailly volgt in 2017 Daniel Barenboim op als muzikaal leider van het beroemde operahuis Teatro alla Scala. Sinds oktober gingen de geruchten, maar pas deze week volgde de officiële aankondiging van de burgemeester van Milaan. Barenboim vertrekt al eind 2014, maar Chailly – voormalig chef-dirigent van het Concertgebouworkest – heeft nog te veel verplichtingen. In 2015 en 2016 zal Chailly drie opera’s en twee concertcycli dirigeren in de Scala, waar ook zijn vader muzikaal leider was. (NRC)