Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Media Markt en Saturn besteden verkoop telefonie uit aan The Phone House

De telefonie-afdeling bij de Media Markt in het Stadshart van Zoetermeer.
De telefonie-afdeling bij de Media Markt in het Stadshart van Zoetermeer. ANP / Lex van Lieshout

Media Markt en Saturn gaan in Nederland op grote schaal samenwerken met The Phone House, zo maakten de bedrijven vandaag bekend. De telefonieketen wordt verantwoordelijk voor de telecomafdeling in alle 45 Nederlandse winkels van Media-Saturn Group, terwijl de elektronicagiganten The Phone House van voorraad gaan voorzien.

Ook krijgt Saturn mogelijk eigen servicepunten in de winkels van de telefoonverkoper. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten meer toegevoegde waarde leveren en hun betere service bieden”, zo motiveert Barry van Ruiven, directeur van Media Markt en Saturn in Nederland, de samenwerking.

The Phone House en Media-Saturn Group waren eerder al op proef een samenwerking begonnen. De telecomketen is eigendom van het Britse Carphone Warehouse en naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke winkel voor mobiele telefonie in Nederland. Het bedrijf heeft tweehonderd vestigingen. (Novum Nieuws)