Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Twee Hirsts gestolen in Londen

Twee werken van Damien Hirst zijn deze week gestolen uit een galerie in de Londense wijk Notting Hill. Het gaat om twee vroege werken uit zijn stippenserie, Pyronin Y en Oleoylsarcosin, die naar schatting 33.000 pond (40.000 euro) waard zijn. Volgens de galeriehouder waren de dieven uit op de twee werken van Hirst, een van de beroemdste Britse kunstenaars van wie de werken voor hoge prijzen verkocht worden. De dieven hebben alle andere werken in de galerie niet aangeraakt. (AP)