Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Lord of the Crumbs behoedt ons voor een wereld zonder koekjes

Dit is een verhaal over een legendarisch toetje, een onvoorstelbaar zoet en lekker toetje dat ooit op een tragische moment werd verwoest. Het enige wat restte was het recept, dat lange tijd in handen bleef van Monster Gobble, maar nadat ook dit verdween restte Koekiemonster een zware taak.

Dit is een verhaal over een legendarisch toetje, een onvoorstelbaar zoet en lekker toetje dat ooit op een tragisch moment werd verwoest. Het enige wat restte was het recept, dat lange tijd in handen bleef van Monster Gobble, maar ook het recept verdween.

Met het recept verdwenen ook alle koekjes op Monster Aarde. De redding moest nu komen van Koekiemonster. Met zijn geheugen moest hij het recept tevoorschijn zien te halen, om vervolgens het vuur van Mount Crumb te gebruiken om met de juiste ingrediënten het legendarische toetje te bakken, en de wereld te behoeden voor een leven zonder koekjes.

Bekijk de productie van Sesame Street hieronder, en zie hoe het verhaal van Lord of the Crumbs afloopt: