Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Jazzgitarist Jim Hall overleden

‘Meester van de jazzgitaar’ Jim Hall (83) is in New York overleden. Zijn subtiele techniek en introspectieve aanpak met soms geniale vondsten was van grote invloed op jazzgitaristen als Pat Metheny en Bill Frisell. Hall koos nooit een makkelijke weg. Zo speelde hij vaak zonder drummer, of als duo met een pianist (Bill Evans) – een klassiek lastige bezetting. Hij nam op met o.a. Sonny Rollins en Ron Carter. Op North Sea Jazz (2012) had hij met bassist Scott Colley een ‘intieme snaaruitwisseling’. (NRC)