Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Een dikke knuffel van de Kerstman

Ap/Shizuo Kambayashi

In het Dolfinarium zal je het niet zo snel zien: een Kerstman – in het dagelijks leven medewerker van een aquarium in Tokio – die een zebrahaai omhelst. Je moet maar durven. Want zebrahaaien zijn in staat om mensen te verwonden.

Wie twijfelt: deze foto is niet in scène gezet. De foto is genomen in het Sunshine International Aquarium in de Japanse hoofdstad. Achter het glas zitten enkele tientallen ouders met kinderen verwonderd te kijken, zo is te zien in een filmpje op YouTube.

Kerstmis is in Japan geen nationale feestdag, maar het is er wel erg populair. Veel typisch westerse kerstsymbolen – zoals kerstliedjes, kerstlichtjes en kerstgebak – zijn onderdeel van het Japanse kerstfeest.

Bekijk het filmpje via nrch.nl/37ks