Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Droog en zonnig

Tot en met vrijdag houdt de hoge druk boven het Europese continent het nog droog en zonnig, maar vanaf het weekeinde krijgen storingen wat meer invloed op het Nederlandse weer en neemt de wisselvalligheid toe.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag is het overwegend helder, al is het wat nevelig en ontstaat er lokaal nog wat mist. Op de meeste plekken daalt het kwik tot net onder het vriespunt.

Vrijdag overdag is het overal zonnig bij temperaturen tussen 3 en 6 graden. Zaterdagnacht neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de ochtend valt er even lichte regen. In de middag wordt het droog en breekt de zon door.

Zondag is het overwegend grijs met in de middag (mot)regen. Met 5 tot 8 graden is het wat zachter, maar trekt de zuidwester aan tot 5-6 Bft. aan zee.