Dik aangezette vervolgfilm, met slordig subplotje

None

Jeugdfilm

Mees Kees op kamp

Regie: Barbara Bredero. In: 121 bioscopen.

Sinds de vorige Mees Kees-film lijkt de meester – die zelf nog nat achter de oren is, maar plotseling een eigen klas krijgt van neurotische schooldirectrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) – niet veel te hebben bijgeleerd.

Het aardige van die eerste film was natuurlijk het idee van een meester die zelf nog een kind is, maar in al zijn onhandigheid wel een pedagogisch natuurtalent blijkt. In de tweede film worden de karakters en de situaties niet uitgediept, maar wordt alles wat al bekend is nog iets dikker aangezet. Daardoor wordt er vooral een aantal losse, anekdotische incidenten gepresenteerd die met schoolkamp te maken hebben: verdwalen, tent opzetten, bedplassen. En is er een slordig subplotje over de analfabete kok Moos Koos om financier Stichting Lezen & Schrijven te plezieren, maar dat voor kinderen in de basisschoolleeftijd niet echt een meerwaarde heeft.

    • Dana Linssen