Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Bitterzoete, vermakelijke zedenschets

Romcom

Soof

Regie: Antoinette Beumer. Met: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty. In: 126 bioscopen.

In de nieuwe film van regisseur Antoinette Beumer, geïnspireerd op columns uit de Volkskrant van Sylvia Witteman, halen de acteurs Lies Visschedijk en Fedja van Huêt het beste in elkaar naar boven. Zij heeft een succesvol cateringbedrijf; hij is een advocaat die een sabbatical opneemt om voor de kinderen te gaan zorgen. Na zoveel jaar is hun liefdesleven danig ingezakt – hij kan een hoestbui niet onderdrukken als het eindelijk weer eens tot de daad komt. Geen wonder dat zij wel gevoelig blijkt te zijn voor de aandacht van een bekende televisiefiguur (gespeeld door de ook in werkelijkheid niet onbekende Dan Karaty, jurylid van So You Think You Can Dance). Visschedijk geeft diepte aan de scènes met doorleefd spel, Fedja van Huêt lijkt hier weer eens echt met volledige inzet te spelen. Als bitterzoete, vermakelijke zedenschets van een hedendaags gezin is Soof voortreffelijk geslaagd. Jammer van de overdaad aan cameo’s.