Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Ajax onderzoekt supportersrellen Milaan

Een Ajax-supporter wordt afgevoerd door de Milanese politie gisteravond.
Een Ajax-supporter wordt afgevoerd door de Milanese politie gisteravond. ANP-EPA / Paolo Salmoirago

Ajax gaat zelf onderzoek doen naar de rellen tussen supporters van de club, AC Milan-fans en deelnemers aan een demonstratie gisteren in Milaan. Enkele Ajax-supporters werden neergestoken.

UPDATE 17.14 uur: NU.nl meldt dat er vier Ajax-supporters in het ziekenhuis liggen waarvan één op de intensive care.

Volgens Italiaanse media raakten zes Nederlandse fans gewond en zouden drie Ajax-supporters zijn neergestoken. Een man werd in zijn buik gestoken en moest geopereerd worden.

De NOS meldt dat de drie nog in het ziekenhuis liggen, maar wel aanspreekbaar zijn. De Ajax-fans zorgden gistermiddag voor onrust toen ze slaags raakten met demonstranten van de Forconi-beweging die protesteert tegen de politieke elite.

Ajax wil de toedracht van de rellen achterhalen. Onduidelijk is nog waarom de verschillende groepen met elkaar op de vuist gingen. Een woordvoerder van de Amsterdamse voetbalclub laat tegenover persdienst Novum weten contact te hebben met de betrokken instanties om de onderste steen boven te krijgen. Ajax wil pas inhoudelijk op de zaak reageren als de feiten boven tafel zijn.