Sylvia Witteman heeft het polemische stuk dat Leon de Winter gisteren over haar schreef onder meer gepareerd door te tweeten dat de demagogie van De Winter “een beetje doet denken aan een zekere minister van propaganda in de jaren ’30”.
@kayotickitchen Ja, en zijn demagogie doet overigens wel een beetje denken aan een zekere minister van propaganda in de jaren 30.
— Sylvia Witteman (@sylviawitteman) 10 december 2013
Witteman lijkt hiermee op een ironische manier te zinspelen op Joseph Goebbels, de man die in nazi-Duitsland minister van propaganda was. Wanneer dat inderdaad Wittemans opzet was, dan heeft ze zich bediend van een zogenaamde Reductio ad Hitlerum, de drogreden waarmee iemands betoog zwart wordt gemaakt door het in verband te brengen met het Duitse nationaal-socialisme.
De Winter publiceerde gisteren een artikel op de website van De Telegraaf waarin hij Witteman naar aanleiding van een interview in het Volkskrant magazine op drastische wijze aanviel.
Wittemans uitspraak dat ze in gezelschap graag grove grappen maakt over Anne Frank en concentratiekampen was niet goed bij De Winter gevallen. De argumentatie die hij hiervoor inzette viel te betitelen als ad hominem: De Winter liet zich laatdunkend over het gewicht en het consumptiepatroon van Witteman uit terwijl het hem aanvankelijk toch allemaal om Anne Frank- en de concentratiekampgrappen te doen was.
Ook in andere tweets ging Witteman in op het stuk van De Winter:
Zal ik Leon er fijntjes van op de hoogte brengen dat mijn eigen grootvader in het verzet zat en in een kamp is omgekomen? Of laat ook maar.
— Sylvia Witteman (@sylviawitteman) 10 december 2013
@DRemarque Ik blijk te leven in ‘gekmakende overvloed en rijkdom’. Wat heerlijk!
— Sylvia Witteman (@sylviawitteman) 10 december 2013