Opinie

    • Ik

Voornemens

Afgelopen woensdag zat ik in de trein. Na het station Amsterdam Sloterdijk kwamen er twee meisjes van een jaar of twintig tegenover me zitten. Hoog blond, pratend over Kerst, eten, drinken en „kilo’s aankomen in drie dagen”. Om deze extra kilo’s voor te zijn, besluiten ze elke week te gaan hardlopen. „Moeten we alleen een

None

Afgelopen woensdag zat ik in de trein. Na het station Amsterdam Sloterdijk kwamen er twee meisjes van een jaar of twintig tegenover me zitten. Hoog blond, pratend over Kerst, eten, drinken en „kilo’s aankomen in drie dagen”.

Om deze extra kilo’s voor te zijn, besluiten ze elke week te gaan hardlopen. „Moeten we alleen een vaste dag hebben, anders doen we het niet”, zegt een van de meisjes.

„Laten we de woensdag doen, maar niet vandaag”, zegt de ander, „en ook niet als het regent, of kouder is dan tien graden.”

De goede voornemens halen tegenwoordig Oud en Nieuw niet meer.

Onno Adrian Gerard Goedhart

    • Ik