Viool is leuker dan voetbal

De 9-jarige Finn wordt op school gepest en thuis heeft hij het ook niet makkelijk. Zijn moeder overleed bij zijn geboorte en zijn zwijgzame vader is dat trauma nog altijd niet te boven. Als de mysterieuze Luuk, een oude man die alleen een viool bezit, in een nabijgelegen boerderij komt wonen, neemt de dromerige Finn vioolles bij hem – dat is stiekem veel leuker dan voetbal. Maar wie is deze Luuk eigenlijk?

Finn is een door veteraan Frans Weisz geregisseerde familiefilm over een man die opgesloten zit in zijn verdriet om zijn overleden vrouw waardoor hij zijn zoontje emotioneel verwaarloost. Op zijn beurt voelt Finn zich schuldig over de dood van zijn moeder. Hij meent met haar te communiceren via een portretfoto die aan de muur hangt. Finn streeft een ouderwetse, tijdloze kwaliteit na, maar dat heeft nadelen: oubolligheid ligt constant op de loer en de thematiek is weinig origineel.

André Waardenburg

    • André Waardenburg