Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

‘Meerdere Ajax-supporters neergestoken in Milaan’

Supporters van Ajax vanochtend tijdens een confrontatie met demonstranten van de zogenoemde Hooivorken-beweging op Piazza Loreto in Milaan.
Supporters van Ajax vanochtend tijdens een confrontatie met demonstranten van de zogenoemde Hooivorken-beweging op Piazza Loreto in Milaan. Foto EPA/ Daniele Mascolo

In Milaan zijn ten minste twee supporters van Ajax neergestoken, melden Italiaanse media. Sportkrant la Gazzetta dello Sport spreekt van drie supporters, Leggo inmiddels van vier. Een van hen zou er ernstig aan toe zijn. Ajax speelt vanavond tegen AC Milan voor een plek in de achtste finales van de Champions League.

De zwaargewonde supporter werd gestoken in zijn buik en moest geopereerd worden, meldt persdienst Novum. De andere twee liepen verwondingen op aan de billen en de dij. Ook zij zijn naar een ziekenhuis gebracht. De gewonden zouden tussen de 18 en 32 jaar zijn. De steekpartijen vonden plaats in de buurt van het voetbalstadion San Siro.

Het is al de hele middag onrustig in de stad. Al sinds vanmiddag zou een groep van zo’n honderd supporters er dronken hebben rondgelopen.

Twitter avatar tancredipalmeri Tancredi Palmeri Along all afternoon clashes in Milan: Ajax fans have tried to assault an AC Milan store, and then strolled in downtown throwing objects

Supporters van de Amsterdamse club raakten eerder vandaag al slaags toen een demonstratie een deel van de weg blokkeerde. Ruim tien supporters die in een bus zaten die door de blokkade niet verder kon, belaagden betogers. Daarbij zou een Italiaan lichtgewond zijn geraakt. Sportkrant La Gazzetta noemt de steekpartij een mogelijke “wraakactie”. In totaal zijn er bij opstootjes in de stad vanmiddag drie gewonden gevallen. Het is niet duidelijk welke nationaliteit zij hebben.

De betogers horen bij de Forconi, de Hooivorkenbeweging. Die maakt deel uit van een golf van protest tegen de bezuinigingen bij de overheid. Het protest ontstond op Sicilië, maar breidt zich uit over heel Italië.

Beelden van een opstootje eerder vandaag tussen Ajax-supporters en Milanezen