Boekhoorn verliest opnieuw van Cyrte

Marcel Boekhoorn

Zakenman Marcel Boekhoorn heeft geen recht op een schadevergoeding van tientallen miljoenen euro’s van investeringsmaatschappij Cyrte. Dat bepaalde het gerechtshof Amsterdam gisteren. Boekhoorn had de claim ingediend omdat Cyrte in 2008 zijn aandelen in Telegraaf Media Groep (TMG) niet wilde overnemen.

Boekhoorn, in het verleden onder andere financier van gratis dagblad De Pers, stelde dat hij een mondelinge afspraak had met Cyrte-directeur Frank Botman. Hij zou het belang tegen kostprijs aan Cyrte kunnen verkopen, wanneer hij dat wilde. De investeringsmaatschappij van Botman ontkende dat zo’n verkoopoptie bestaat en wilde het belang van Boekhoorn niet kopen. Toen de zakenman de aandelen kocht, waren die 24 euro per stuk waard. De huidige koers van een aandeel TMG is 9 euro. Volgens het hof heeft Boekhoorn onvoldoende bewijs aangedragen voor de afspraak met Cyrte. De gestelde verkoopoptie komt het hof „niet zonder meer logisch voor, hetgeen een kritische benadering vergt” van getuigen. Boekhoorn reageerde in een persbericht dat hij „erg teleurgesteld” is. Hij zegt cassatie bij de Hoge Raad te overwegen.