Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Sneijder schiet Galatasaray naar achtste finales, Juve uitgeschakeld

Wesley Sneijder (rechts) ligt in de sneeuw en wordt besprongen door teamgenoot Didier Drogba, nadat hij de winnende goal heeft gemaakt voor Galatasaray tegen Juventus. De Turkse club gaat zodoende door naar de achtste finales van de Champions League.
Wesley Sneijder (rechts) ligt in de sneeuw en wordt besprongen door teamgenoot Didier Drogba, nadat hij de winnende goal heeft gemaakt voor Galatasaray tegen Juventus. De Turkse club gaat zodoende door naar de achtste finales van de Champions League. Foto AFP/ Bulent Kilic

Wesley Sneijder heeft zich woensdag met Galatasaray geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De middenvelder maakte tegen Juventus in de 85e minuut het enige doelpunt: 1-0. Juventus is uitgeschakeld en speelt na de winterstop in de Europa League. Real Madrid was al zeker van de groepswinst.

Het duel tussen Galatasaray en Juventus werd dinsdagavond in de 32e minuut gestaakt, nadat de lijnen op het veld door hevige sneeuw- en hagelval niet meer zichtbaar waren. Een dag later was de toestand van het veld nog steeds dramatisch, maar de UEFA besloot toch dat er gespeeld moest worden.

In het restant groeide Sneijder uit tot de man van de wedstrijd. De spelmaker kreeg de bal na doorkoppen van Didier Drogba en schoot tussen twee tegenstanders door in de hoek raak. Even daarvoor had Drogba al een grote kans op de openingstreffer gehad, maar keeper Gianluigi Buffon was toen nog attent. (Novum)