Shell is de beste werkgever van 2013

Mariëtte van der Gaag (32), communicatieadviseur Shell Moerdijk (sinds september 2012)

„Shell is mijn vierde werkgever in tien jaar en ik vind het een rustig idee dat ik niet hoef te switchen van werkgever als ik uitgeleerd ben in mijn functie. Bij Shell kan ik door mijn vaardigheden en ervaringen uit te bouwen zowel stappen omhoog als opzij maken. Ik werk sinds een jaar bij Shell in Moerdijk dus ik kan op een andere locatie gaan werken, ik kan misschien ooit woordvoerder worden of speechschrijver en er zijn ook communicatiecollega’s het recruitment ingegaan. Maar nu wil ik me focussen op het leren kennen van Shell, het is zo’n groot bedrijf dat kun je niet binnen een jaar kennen.”

Het rapport over Shell

Shell heeft het beste arbeidsvoorwaardenpakket van alle deelnemende organisaties. Niet zo gek dat bijna de helft van de tienduizend medewerkers die in Nederland werken meer dan twintig jaar in dienst is. Tijd om in te dutten in de gouden kooi is er niet: gemiddeld wisselen medewerkers om de vier jaar van functie – 90 procent van de in 2012 benoemde managers is uit de eigen organisatie afkomstig – en de helft van de medewerkers zegt regelmatig meer uren te maken dan de formele werktijd. Toch heeft Shell een ziekteverzuim van slechts 2 procent. Energie is nuttig en noodzakelijk, vinden medewerkers; 93 procent laat weten zijn werk als nuttig te ervaren.