SAP, nummer 2 beste werkgever

Peter Winkelmolen (26), sales- supportspecialist bij SAP Nederland

„Ik ben tweeënhalf jaar geleden afgestudeerd bij SAP Nederland en sindsdien heb ik al een kleine reis door het bedrijf gemaakt. Dit is alweer mijn tweede functie. Ik werk bij een nieuw organisatieonderdeel, dat heeft als voordeel dat ik veel samenwerk met het managementteam. Ik voel me net een soort spons die de hele dag nieuwe kennis en ervaringen opzuigt. Het idee is dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en vragen stellen hoort daarbij. Dus als ik bepaalde strategische kwesties niet begrijp of ik wil meer weten over hoe de markt zich ontwikkelt dan vraag ik het gewoon bij het koffieapparaat.”

Het rapport over SAP

SAP heeft vestigingen in 130 landen. In Nederland helpt het bedrijf 250.000 klanten hun bedrijfsvoering te stroomlijnen. En dat is iets om trots op te zijn, vindt 98 procent van de bijna vijfhonderd medewerkers in Nederland.

Wat opvalt is hun extreme tevredenheid over de werksfeer en de vrijheid die ze krijgen om het werk naar eigen inzicht uit te voeren. Driekwart van de medewerkers vindt dat ze voldoende mogelijkheden krijgen om hun loopbaanwensen te verwezenlijken.