Onthullend exposé Poetin

Bijna overal leidt de voorbereiding van Olympische Spelen tot schandalen. Rusland, waar volgend jaar de Olympische Winterspelen plaatsvinden, vormt geen uitzondering. In een documentaire die eerder opvalt door journalistieke dan door cinematografische kwaliteiten doet Aleksandr Gentelev het vuile zaakje uit de doeken. De misstanden mogen er bij dit prestigeproject van de Russische president Poetin zijn: de grootscheepse ecologische verwoesting van het achterland voor megalomane en onnodige bouwprojecten, de meedogenloze verdrijving van bevolking met gelegenheidswetgeving, tot investering gedwongen ondernemers, enorme corruptie in het algemeen. De keus voor het subtropische Sotsji, een merkwaardige keuze voor de Winterspelen, hangt vooral samen met de kans op blijvende waardevermeerdering van onroerend goed in het milde klimaat aldaar.

Raymond van den Boogaard

    • Raymond van den Boogaard