Macaw, nummer 3 beste werkgever

None

Robbert Visscher (32), business intelligence consultant bij Macaw

„Ik leef gezond en ik sport veel, maar toen Macaw een gezondheidsonderzoek aanbood, wilde ik toch graag meedoen. Gelukkig, want uit het onderzoek bleek dat ik last heb van stress. Dat was al een aandachtspunt sinds ik twee jaar geleden opeens heel moe was. Ik dacht dat ik fysiek iets mankeerde en ging door de molen bij de huisarts. Ik heb tijdelijk minder uren gewerkt en ik kreeg ik de ruimte om meer thuis te gaan werken waardoor ik weer tijd heb om te sporten en dat helpt me ontspannen. Macaw is heel flexibel: collega’s die een kind krijgen – en dat geldt ook voor mannen – hebben ook de mogelijkheid tijdelijk minder te gaan werken.”

Het rapport over Macaw

Na drie jaar op de eerste plaats is ict-dienstverlener Macaw door nieuwkomers Shell en SAP Nederland van de troon gestoten als beste werkgever van Nederland.

Aan de arbeidsvoorwaarden ligt het niet: bij weinig of geen verzuim krijgen medewerkers drie vakantiedagen cadeau en het opleidingsbudget is met gemiddeld 10 procent van de bruto loonsom hoog. 88 procent heeft een lease-auto van de zaak – desgewenst elektrisch – en Macaw betaalt de benzinekosten tijdens vakanties in het buitenland.

Ook de werknemers waarderen hun werk als voorheen: met een dikke acht.